Kapadokya, tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl milyonlarca turisti ağırlarken, bu kez adrenalin dolu bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Başkent Turing Spor Kulübü’nün 24- 25 Ağustos tarihlerinde Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenleyeceği Kapadokya Rallisi için nefesler tutuldu.

Toplam 192,90 kilometrelik etabı ve 62,74 kilometre uzunluğundaki toprak zeminli özel etapları ile Kapadokya Rallisi, bölgenin tarihinde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek olan organizasyon, 24 Ağustos günü saat 19.30’da Kayaşehir Kalesi önünde gerçekleştirilecek seremonik start ile başlayacak.

25 Ağustos Pazar sabah 09.00’dan itibaren Uçhisar, Göreme ve Ürgüp etaplarını ikişer kez geçecek olan ekipler, saat 16.00’da yine Kayaşehir Kalesi önünde gerçekleşecek olan finiş seremonisinde ödül alabilmek için ter dökecekler.

Kapadokya Rallisi: Heyecan Dolu Etaplar

Kapadokya Rallisi, katılımcılara zorlu etapların yanı sıra, bölgenin büyüleyici manzaraları eşliğinde eşsiz bir deneyim sunacak. Tarih ve doğanın iç içe geçtiği bu eşsiz coğrafyada, motor sporları tutkunları, unutulmaz anlar yaşayacaklar. Bölge halkı ve yerel yönetimlerin büyük bir heyecanla desteklediği bu ralli, Kapadokya’nın ulusal ve uluslararası arenada daha fazla tanınmasına büyük katkı sağlayacak. Yurt içi ve yurt dışından gelecek misafirler, bölgenin güzelliklerini keşfederken, motor sporlarının heyecanını da doyasıya yaşayacaklar.

Nevşehir’in Spor Başkenti Olma Yolculuğu

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kapadokya Rallisi’nin düzenlenmesi ile ilgili yaptığı açıklamada; Nevşehir’i sporun başkenti yapma yolunda kararlı adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Başkan Arı, rallinin tüm etaplarında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, organizasyonun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için ekibiyle birlikte büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade etti. Kapadokya Rallisi’nin, 2025 sezonunda Türkiye Ralli Şampiyonası takvimine dahil edilmesi için de yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Rasim Arı, bu amaç doğrultusunda tüm çalışmaların Uluslararası standartlara uygun şekilde yürütüldüğünü aktardı.