Mahallli Ankara Tırmanma Yarışı, 18 Ağustos pazar günü Ankara Otomobil Spor Kulübü (ANOK) tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kent Konseyi, Çitlekçi, Remaps Yazılım destekleriyle Çankaya Kömürcü Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Yarışmacılar iki antrenman çıkışının ardından saat 14:00’da ilk yarış çıkışı ile devam ettiler. Üç farklı kategoride mücadele eden otomobiller 5,86km‘lik parkuru üç kez geçip kupa töreni ile günü sonlandırdılar.

Kategori 1‘de Fiat Palio otomobili ile yarışan Hande Erdoğan 13:31,42 derece ile birinci ve aynı zamanda kadınlar birincisi olurken, ilk tırmanma deneyimini yaşayan Berat Yıldırım Fiat Palio otomobili ve 14:07,92 süresiyle ikinciliği elde etti.

Kategori 3‘te GMG Racing Rally Team adına Opel Astra GSI ile yarışan İbrahim Yılmaz 11:36,51 zamanı ile birinciliğin sahibi olurken, Renault Clio Sport direksiyonunda parkura çıkan Burak Navruz 11:37,73 ile ikinci oldu. Ege Asal Motorspor adına Opel Corsa OPC ile yarışan Şevket Çınar da 11:55,60 derece ile üçüncü olarak podyumu tamamlayan sporcu oldu.

Kategori 5’te rakiplerinin yarış dışı olmasıyla tek başına mücadele eden Sinan Yardımedici, Honda Civic Type-R ile 11:07,23’lik derecesi ile birinciliği ederken, aynı zamanda en iyi çıkış ödülünün de sahibi oldu.