Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen Bursa Otokros Yarışları, 10-11 Ağustos tarihlerinde büyük çekişmeye sahne oldu. Demirtaş mevkiinde yer alan Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi içerisinde yeni oluşturulan otokros parkurunda, 5 kategoride 53 sporcu 3 ayrı yarışta mücadele etti.

İki boyunca devam eden çift çıkışlı otokros yarışlarında, Kategori 1’de ilk yarışta Citroen Saxo VTS ile Birol Aral, ikinci ve üçüncü yarışta ise aynı araçla yarışan oğlu Oğuz Alp Aral birinciliği kazanan baba oğul sporcular oldular. Kategori 2’de her üç yarışta da Peugeot 208 R2 ile Tansel Karasu birinciliğe uzanırken, Kategori 3’te ilk yarışı Peugeot 208 Rally4 ile Yıldıray Demircioğlu, ikinci ve üçüncü yarışı ise Ford Fiesta Rally4 ile ev sahibi sporcu Burak Dalkılıç kazandı.

15 otomobil ile en yüksek katılıma sahne olan Kategori 4’te Çağlayan Çelik ilk kez kullandığı Skoda Fabia R5 ile her üç yarışta da birinciliğin sahibi olurken,  aynı zamanda günün en hızlı zamanını da kaydetti. SSV araçlarına açık Kategori 5’te ise, Can-Am Maverick R ile İsrafil Akyüz ilk otokros deneyimini üç birincilikle tamamlayan sporcu oldu.

Yarış sonunda dereceye giren sporcular, ödüllerini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de katıldıkları törende aldılar.