İtalya’nın ünlü Vallelunga Pisti’nde koşulan 2024 TCR Avrupa Endurans Serisi ikinci ayağında TEXACO® Team AMS 3 otomobil ve 6 sporcusuyla start aldı.

Turgut Konukoğlu ve Eric Brigliadori Genel Klasmanda birinci, Barkın Pınar ve Zekai Özen GEN1 kategorisinde, Seda Kaçan ve İbrahim Okyay da DSG kategorisinde birincilik elde etti. Bu derecelerle aynı zamanda En İyi Takım olan TEXACO® Team AMS, 19 Mayıs’ta İstiklal Marşımızı dinleterek ülkemizi gururlandırdı. Bu yarışın ardından, 2024 TCR Avrupa Endurans Serisi’nde takımlarda TEXACO® Team AMS, pilotlarda ise Konukoğlu-Brigliadori lider durumda yer alıyor.

Takım menajeri İbrahim Okyay, ‘Yeni ve önemli bir şampiyona olan TCR Avrupa Endurans Serisi, her yarışta artan katılım ve rekabet seviyesi ile heyecan veriyor. Avrupa’nın önemli yarış organizasyonlarından biri olan bu yeni şampiyonada Türk takımı olarak iddialı şekilde var olmak ve öncü rolü üstlenmek bizler için mutluluk verici. Sezonun ilk yarısını başarılı şekilde tamamladık. Elbette mekanik sporlarda öngörüde bulunmak çok zor ama hedefimiz kalan yarışlarda da istikrarımızı koruyarak kazanmak.’, dedi.