2024 FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 9. ayağı olan şampiyonanın en ikonik ve en zorlu toprak yarışı Finlandiya Rallisi’nde ülkemizden 3 ekip mücadele etti.

Bu sezon Dünya Ralli Gençler Şampiyonası’nı takip eden Castrol Ford Team Türkiye’den Ali Türkkan -Burak Erdener, zorlu ralliyi Junior WRC ikincisi ve WRC3 üçüncüsü olarak tamamladı. İki kez liderliğe yükseldikleri yarışı 2,1 saniye farkla ikinci sırada bitiren Türkkan-Erdener ekibi podyumda Türk bayrağını dalgalandırma başarısı gösterdi.

Bu sezon Skoda Fabia Rally2 ile Dünya Ralli Şampiyonası Masters Cup’ta mücadele eden Uğur Soylu-Güray Şener, son 4 etapta en iyi zamanları kaydettikleri masters kategorisini ikinci sırada tamamlayarak podyuma çıkan diğer temsilcilerimiz oldular.

Finlandiya’da kariyerinin ikinci WRC tecrübesini yaşayan 18 yaşındaki Kerem Kazaz, Atölye Kazaz adına Corentin Silvestre ile WRC3’te mücadele etti. 25 ekibin yer aldığı WRC3 kategorisinde 6. ve 9. etaplarda en iyi zamanlara imza atan genç Kazaz, yaşadıkları mekanik arıza nedeniyle 10. olarak finiş gördü.

Temsilcilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.