Amerika´da organize edilen 2013 Global Rally Cross (GRC) Şampiyonası son yarışı geçtiğimiz hafta Las Vegas´ta düzenlendi. Super Car ve GRC Lites olmak üzere iki ayrı kategoride koşulan rallikros yarışlarında, GRC Lites sınıfındaki tüm pilotlar Avitaş Motorsport tarafından Türkiye´de tasarlanıp üretilen Control 4 yarış otomobilleri ile yarıştı.

Las Vegas oteller bölgesindeki şehir içi pistte oldukça çekişmeli geçen yarış sonunda şampiyonluğunu geçen yarış ilan eden Joni WIMAN kazandı. Yarışın ikincisi GRC´de ilk defa start alan FAREN, üçüncüsü ise Sebastian ERIKSSON oldu.

Şampiyonanın hızlı pilotlarına göre üç kat daha yaşlı olan Türk pilot Halid AVDAGİÇ ise, katıldığı New Hampshire, Bristol ve Los Angeles X-Games yarışlarından aldığı puanlar neticesinde şampiyonayı yedinci sırada tamamladı.

Amerika´daki ilk sezonunu başarı ile tamamlayan Avitaş Motorsport adına Halid AVDAGİÇ: “Son beş yılda birçok özgün yarış otomobili projesini geliştirdik, ürettik ve sattık. 2011 yılbaşında lansmanını yaptığımız Control 2 İngiltere´de, 2012´de lansmanını yaptığımız Control 4 ise dünya ölçeğinde kabul gördü. Faaliyetlerimiz ile teknolojiyi kullanan bir toplumdan, teknolojiyi üreten ve kullanan bir toplum olma onuruna katkı verdiğimizi düşünüyorum. Yurtdışında edindiğimiz tecrübelerimizi TOSFED´in desteği ile otomobil sporlarındaki, TAYSAD´ın desteği ile de otomotiv sanayindeki paydaşlarımıza aktarmak istiyoruz. Zira kendi otomobilini üretmeyi hedefleyen Türkiye´nin bu hedefe otomobil sporları ve otomobil sporları sanayisinin desteklenmesi ile çok daha kısa sürede ulaşabileceğine inanıyorum.” açıklamasını yaptı.

Amerika´nın ardından 2014 İsveç Rallikros Şampiyonası´nda kullanılacak olan Control 4 yarış otomobilleri 320 BHP gücünde, arkadan motorlu, dört çeker, 6 ileri sıralı şanzımanlı, konstrüksiyonu tubüler yapıda, iç/dış kaportası yüksek dayanımlı kompozit plastikten üretildi.