Otomobil Kaydırma Sporları  Kulübü tarafından organize edilen Apex Masters Drift Series´in ilk yarışı Atatürk Olimpiyat Stadında start aldı.2014 Drift sezonu yağmurlu geçen günlerin ardından açan güneşli havada büyük bir heyecan içinde koşuldu. Seyirciler sabahın erken saatlerinde İstanbul´dan ve İstanbul dışından Atatürk Olimpiyat Stadına doldular. Otopark alanı dolmaya başladığında drift otomobilleri start noktasında antreman için yerlerini almaya başlamışlardı.

Amerikadan gelen drift hakemi Faruk Marek Kugay oldukça hızlı ve aynı zamanda teknik bir pist hazırlamıştı. Bu pist geçen haftalarda İngiltere´de gerçekleşen Drift Allstarts yarışının bir benzeriydi.Antremana başlayan pilotların otomobilleri geçen senelere göre oldukça gelişmiş görünüyordu. LS kodlu Amerikan V8´li Nissan´lar ve turbolanmış sıralı altı silindir BMW´ler seyircileri kendilerinden geçirdi.

Bir otomobil sever olarak ortalama 500hp gücündeki bu otomobilleri dumanlar çıkarırken görmek insana büyük keyif veriyor gerçekten. Antremanlar bittiğinde saat 11:30´u gösteriyordu. Bu saatten sonra artık şakanın yeri yoktu. Araçlar sıralama turlarına kapı numaralarına göre çağırılıyordu. Tüm pilotların üç tur atma hakkı vardı. Pilotun bunlardan en yüksek puanı aldığı tur , Top 16 sıralamasındakini yerini belirleyecekti.Geçen senenin şampiyonu Mert Bilaloğlu 1 kapı numarası ile start noktasına ilk gelen pilot oldu. Çekişmeli geçen turlar sonunda liste başında 89 puan ile 1. sırada Mustafa Mert Kazanç´ın adı yazıyordu. 21 araçtan 5´i teknik sorunlardan yada düşük puan aldıklarından dolayı Top 16´ya giremediler.

Yarış 16 pilotla devam ediyordu. Sıralama turlarını birinci sırada bitiren pilot genel klasmanda ekstra puan kazanmış oldu. Bundan sonra ikili çıkışlar için eşleşmeler yapıldı.Kurallara göre en iyi puana sahip pilot 1. pilot , 16. pilot ile eşleşecekti. 2. pilot , 15. ile , 3. pilot ise 14. pilot ile eşleşiyordu. Karşılaşmalar bu şekilde hazırlandıktan sonra asıl yarışlar başladı. İkili çıkışlarda öndeki pilot yarış çizgisine uygun şekilde hızlı ve akıcı şekilde otomobili ile drift yapmalıydı. Arkadaki pilot ise , takip etmek zorunda olduğu aracı geçemeden onu taklit ederek en yakın sürüşü sağlamalıydı.

Top 16 yarışları bittiğinde 8 otomobil elenmişti.Günün süprizleri Top 8 yarışında yaşandı. Favori pilotlardan Mert Bilaloğlu , Kemal Özhaseki ve Mustafa Mert Kazanç bu round´da elendiler. Top 4´e Selim Bayrak , Seçkin Okcebe , Ali İnal ve Özer Mollamehmetoğlu kalmıştı. Nissan pilotu Ali İnal ile çok sıkı geçen final yarışlarının ardından Selim Bayrak birinciliğini ilan etti.

Gün sona erdiğinde İlk üç pilot Selim Bayrak , Ali İnal ve Seçkin Okcebe´den oluyordu.Seyirciler ve sponsorlar organizasyondan memnuniyetlerini son dakikaya kadar pistte kalarak gösterdiler. Hava kararmaya başladığında kupa töreni ve burnout gösterileri ile birlikte yarış da sona ermiş oldu. Apex Masters´ın bir sonraki yarışının tarihi henüz kesinleşmedi , ancak heyecanın devam edip etmeyeceğini tahmin etmeye gerek yok. Türkiye´nin en dumanlı ve heyecanlı yarışı AMS bu sezon iki yarış daha düzenleyecek. Detaylı bilgi , fotoğraflar ve videolar için www.apexmasters.com adresini takip edebilirsiniz.