Bu yıl ikincisi düzenlenen FIA Sport Conference 2014, 109 ülkenin Federasyon Başkanları ve delegelerin katılımı ile 24-27 Haziran tarihlerinde Münih’te gerçekleşti. Ülkemiz adına TOSFED Başkanı Metin Çeker ve TOSFED İdari Direktörü Filiz Harmanlı´nın katıldığı seminerde aynı zamanda 3M, Apex, Tag Hauer, OMP Racing, Magneti Marelli gibi 19 firmanın standları ile yer aldığı FIA Sport Motorex Fuar´ının da açılışı yapıldı.

Konferans, 24 Haziran Salı günü sabah saatlerinde katılımcıların kayıtlarını tamamlamasının ardından 14:30´da FIA Başkanı Jean TODT’un açılış konuşması ile başladı. “Değişen Dünyada Gelişen Motor Sporları”, “Motor Sporları Endüstrisi” ve  “Federasyonların Güçlü Ortaklıkları” konularının işlendiği seminer bölümlerinden sonra yine FIA Başkanı Jean TODT’un FIA Motorex Fuarı açılış konuşması ve BMW Müzesindeki Açılış Kokteyli ile devam etti.

25 Haziran Çarşamba günü katılımcılar gruplara ayrılarak Federasyonlarının öncelikleri, projelerin hayata geçmesi ve uygulamada yaşanan engeller ve gelecek dönemdeki amaçları üzerine workshop çalışmalarına katıldı.Workshoplardan çıkan en önemli sonuçlardan birisi genç yeteneklerin motor sporlarına daha çok çekilmesi gerektiği oldu. Öğleden sonra yapılan oturumlarda Gran Turismo oyununun üretici firması Polyphony Digital yöneticileri FIA ile bu yıl başlayacak projelerini aktardı.

Projede Gran Turismo oyunlarında FIA onaylı şampiyonaların yapılacağı ve böylelikle güvenliğin daha ön planda olacağı bilgisi verildi. Ardından Twitter UK Spor Başkanı Alex Trickett, artık gençlere ulaşmanın onları motor sporlarına çekmenin yolunun sosyal medya olduğunu, ilgilerini çekmek için özellikle twitter ın kullanılmasının ne kadar önemli olduğunu sporcuların twitter sayfalarından örnekler vererek aktardı.

 Alex Brickett’ın ardından söz alan Bayern Münih Futbol takımının Sosyal Medya Başkanı Lorenz Beringer, fanları ile etkili iletişim için sosyal medyayı kullandıklarını ve bunun sayesinde gençlere ulaşabildiklerini aktardı.Nissan Racing NISMO Başkanı Darren Cox, gençleri  cesaretlendirmek için online oyuncular arasından seçerek eğittikleri genç yetenekleri katılımcılara aktardı. 2008 yılında Gran Turismo oyunu sayesinde daha önce hiç yarışmamış gençlere ulaşarak seçim yapıp onları GT Academide eğittiklerini ve bu genç yeteneklerin GP 3 gibi bir çok şampiyonada önemli başarılar elde ettiklerini anlattı.

Semienerler F1 Medikal Kurtarma koordinatörü Dr.Ian Roberts’ın delegelere sunduğu F1 Medikal Araç ve ekipmanları konusundaki eğitici turu ile son buldu. Akşamında ise katılımcılar Mercedes Benz’in görkemli binasında yapılan Gala yemeğinde muhteşem bir şova tanıklık ettiler. 2015 S-Class Coupe araç muhteşem bir gösteri ile konuklara tanıtıldı.27 Haziran Perşembe günü ilk toplantılarda FIA Üst Düzey Yöneticileri; Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Graham Stoker, Andrew Papadopolus, FIA Institute Başkanı Gerard Saillant ve FIA Foundation (vakıf)’ın yeni Genel Sekreteri Mr. Saul Billingsley  bir gün önce yapılan workshopları yorumladı ve FIA’nın bir sonraki konferansa kadar çözüm ve projelerle katılımcıların karşısına çıkacağının sözünü verdi.

Ardından ise FIA Sportif Geliştirme Departmanı Direktör Vekili Frederique Trouve ve FIA Institute Eğitim Direktör Vekili Kate Robson 2015 Yılında FIA’ya bağlı Federasyonların Güvenlik, Federasyon Organizasyon Yapısı ve Yönetimi, Motor Sporları Geliştirme ve Sosyal Sorumluluk projeleri için ayrılan 27,5 milyon euronun müjdesi verdi.

Bunun için yapılacak başvuruların adımlarını anlattı.FIA tarafından verilen bir başka haber ise Uluslar arası Oteller Grubu IHG ve FIA ile yapılan çalışma ortaklığı oldu.

Bu ortaklığa göre FIA’ya bağlı Federasyonların Çalışanları, Kulüpleri ve Lisanslı Sporcuları artık IHG Grubuna dahil bir çok otelde Avrupa’da %30 a varan indirimlerden faydalanabilecek.Oturumlar FIA Başkanı Jean TODT’un kapanış konuşması ile son buldu. Akşamında ise ev sahibi ADAC Federasyonu ev sahipliğinde katılımcılar için hazırlanan BAVARIAN gecesi konuklara keyifli saatler yaşattı.